خبرگزاری فارس: رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: علت تحریمها ناامیدشدن استکبار از حیات مجدد فتنهگران در 22 خرداد است.
به گزارش حوزه دانشگاه خبرگزاری فارس، حجتالاسلام محمدیان رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها که صبح روز (شنبه) هفته جاری در سالروز بعثت رسول مکرم اسلام در جمع مسئولان دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها سخن میگفت، مبعث را بزرگترین هدیه الهی برای بشریت و تجلی اعظم خداوند در عالم امکان دانست و با اشاره به نقش عزم راسخ در زندگی انسان گفت: امام راحل(ره) به نقل از استادشان میفرمایند عزم، جوهره انسانیت و میزان امتیاز انسان است، به گونهای که تفاوت درجات انسانها به تفاوت درجات عزم آنها است و عزم، تصمیم بر ترک معاصی و جبران خسرانها در ایام حیات است.
وی با قرائت بخشهایی از عبارات حضرت امام(ره) در اینباره، اظهارداشت: امام(ره) میفرماید بکوشید تا صاحب عزم و اراده شوید که خدای نخواسته اگر بی عزم از این دنیا هجرت کنی انسان صوری بی مغزی هستی، جرات بر معاصی کم کم انسان را بی عزم میکند و این جوهر را از انسان میرباید.
حجتالاسلام محمدیان به نقل از امام(ره) افزود: یکی از فضایل و اسرار عبادات شاقه و پرزحمت آن است که انسان به واسطه آنها دارای عزم میشود و بر طبیعت و ملک چیره میشود، از این رو عزم و اراده قوی در آن عالم خیلی لازم و کارکن است، اول شرط سلوک عزم است و بدون آن نمیتوان راهی را پیدا کرد و به کمال رسید.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با ذکر عباراتی از فقیه و عارف بزرگ آیتالله بهجت،افزود: مرحوم آقای بهجت میفرمایند نصیحتی از این بالاتر نیست که انسان تصمیم جدی بگیرد که اگر خداوند به او 100 سال عمر بدهد عامدا حتی یک آن معصیت نکند. اگر چنین حالی واقعا برای او پیدا شد خداوند او را کمک می کند و توفیق میدهد در واقع برای سالک در اولین مرحله، عزم راسخ و مستمر بر ترک معاصی در اعتقادیات و اعمال در تمام عمر اگرچه هزار سال باشد و نماز اول وقت برای حصول به مقامات عالیه کافی و وافی است.
حجت الاسلام محمدیان در ادامه سخنان خود به تشریح وقایع، حوادث، عبرتها و درسهای بزرگ بعد از انتخابات سال گذشته پرداخت و ادامه داد: فتنه سال 88 در میان حوادث 32 ساله انقلاب بی نظیر بود، چرا که در این فتنه برای همه معلوم شد موضوع فتنه، بحث انتخابات و شبهه تقلب نیست بلکه جریان استحاله میخواهد از بستر انتخابات برای رسیدن به هدف خود که همانا فروپاشیدن نظام از درون بود نزدیک شود.
وی افزود: انتخابات به واقع بستر و بهانهای برای جریانی ایجاد کرد که بخشی از آن در دوران سازندگی از سوی کارگزاران و بخش دیگر در دوران اصلاحات از جانب مشارکت سنگ بنای استحاله نظام را بنیان گذاشتند.
محمدیان با تاکید براین که یکی از اولویت های نهاد، تحلیل دقیق و همه جانبه ریشههای فتنه و ردیابی آن در دو دوره سازندگی و اصلاحات است، خاطرنشان کرد: این طور نبود که فتنه سال 88 مربوط به یک یا دو کاندیدا باشد بلکه محصول چندین جریان از جمله معاندین با امام(ره)، معارضین با انقلاب، انقلابیهای نادم از ارزشها و اصول نظام، مدعیان انقلابی گری و قدرتهای غربی بود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها از جمله ویژگیهای فتنه سال 88 را اختصاص آن به خواص دانست و افزود: برخلاف فتنههای دیگر که بخشی از عامه مردم را درگیر میکرد این بار خواص گرفتار فتنه شدند.
وی در ادامه گفت: امیرالمومنین(ع) با این که جنگهای دشواری نظیر جمل و صفین را پشت سر گذاشت اما فقط در جنگ نهروان و پیکار با خوارج بود که گفت من چشم فتنه را درآوردم، جنگی که در آن یاران و لشکریان امام علی(ع) در جمل و صفین عملا رودروی امام (ع) ایستادند.
محمدیان با تاکید بر این که فتنه سال 88 بزرگترین غربال الهی بود که در 32 سال بعد از انقلاب حرکت کرد، گفت: ما از مردود شدن برخی از خواص در امتحان سال گذشته خوشحال نیستیم اما سنت الهی این است که هر وقت جریان خالصتری در سوی دیگر قرار میگیرد شاهد حرکت تند غربال الهی باشیم.
وی با بیان این که میزان ولایتپذیری مدعیان انقلابیگری و خط امام به خوبی روشن شد، تصریح کرد: سال گذشته در عمل میزان ولایتپذیری بسیاری از گروهها و جناحها روشن شد و نهایتاً امتحان خوبی پس ندادند.
محمدیان در ادامه جلوه دیگر فتنه سال 88 را ظهور ظرفیت بالای نظام در مقابله با فتنهها دانست و افزود: البته ما نباید مغرور این پیروزی باشیم چرا که لطف، احسان و امدادهای غیبی خداوند در مهار این بحران نقش بزرگی داشت اما این حقیقت قابل انکار نیست که در حوادث پس از انتخابات سال گذشته پرده و نقاب از رخ کسانی عقب رفت که در این سالها در عین بی اعتقادی بر نظام، مدعی حرکت در اصول انقلاب بودند.
وی افزود: یکی از برکتهای فتنه سال 88 این بود که نیروهای وفادار به نظام به ویژه دانشجویان و اساتید به بازبینی ظرفیت خود بپردازند و روابط و تعامل خود را با همدیگر بهتر تعریف کنند، چرا که این گروه به خوبی در جریان حوادث اخیر اهمیت وفاق و وحدت را درک کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: در فتنه اخیر معلوم شد دانشگاهها بستر مناسبی برای مخالفان نظام نیست، چرا که آنها دچار این توهم شده بودند که میتوانند به دانشگاه امید ببندند و آن را سکوی پرش قرار دهند، درحالی که سیر رخدادها و موضع گیریهای دانشجویان انقلابی و متدین ازجمله در حوادث مربوط به مراسم 16 آذر خلاف این ذهنیت غلط را به اثبات رساند و عملا دانشگاه به سنگر دفاع از انقلاب تبدیل شد.
حجت الاسلام محمدیان، کارآمدی و درخشش جایگاه رهبری و شخص ولی فقیه و اثبات شایستگی رهبری برای دوست و دشمن در حوادث پس از انتخابات را ویژگی دیگر فتنه سال گذشته خواند و تصریح کرد: تدبیر و مدیریت رهبری از چنان استحکامی برخوردار بود که اجازه نداد تن نظام بلرزد و در دل دوستداران نظام هراسی پیش آید، از سوی دیگر حلم و سعه صدر رهبر معظم انقلاب اجازه مظلوم نمایی از فرصتطلبان را گرفت، از این رو باید گفت بیانات و رفتار رهبری چراغ مهشکن گذر از گردنه تردیدها بود.
وی با تاکید براین که فتنه سال 88 وفاداری مردم به خدا و رهبری را به اثبات رساند، ادامه داد: امروز رهبری ارتباط وثیقی با بدنه مردم دارد و گروههای مردمی به دلیل آلوده نبودن به چرب و شیرین دنیا در بسیاری مواقع از جمله هنگامههای سرنوشتساز جلوتر از خواص حرکت میکنند.
رئیس نهاد نمایندگی در دانشگاه ها امضای تحریمها از سوی اوباما پس از نا امیدشدن استکبار از حیات مجدد فتنهگران در 22 خرداد را دلیلی بر صدور گواهی فوت فتنه سال 88 دانست و گفت: امضای
تحریمها از سوی دولتی که شعار تغییر داده بود نشان دهنده و برملاکننده دروغهای اوباما بود، چرا که آمریکا با این کار عملا به دوران بوش و گزینه برخوردهای تند و خشن بازگشت.
محمدیان با بیان این که شعلههای فتنه سال 88 با عنایات الهی، هوشیاری رهبری و بصیرت مردم خاموش شد اما سنت الهی این است که ابتلائات ادامه خواهد داشت، افزود: اگر قبل از وقوع فتنهها بتوانیم پیش بینی درستی از آنچه قرار است اتفاق بیفتد داشته باشیم قطعا مواجهه با فتنهها کم هزینهتر خواهد بود، از این رو یکی از وظایف ما این است که پیش بینی از وضعیت حال داشته باشیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه سخنرانی خود در جمع مسئولان دفاتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها به تبیین جایگاه ممتاز منطقهای ایران در مقایسه با رقبایش پرداخت و اظهار داشت: امروز ایران در عرصه بین الملل از موضع فعال برخورد میکند، از این رو است که آمریکا نمیتواند علیه جمهوری اسلامی ایران از گزینه نظامی استفاده کند و این کشور هر روز در افغانستان و عراق با کابوس جنگ ویتنام شب را به صبح میرساند.
وی افزود: خوشبختانه امروز ایران از غنی سازی 3 تا 4 درصد اورانیوم گذشته و غنی سازی 20 درصد را مطرح میکند، در آینده هم قطعا غنی سازی 40 درصد طرح خواهد شد، البته اعمال تحریمها علیه ایران مزاحمتهای اندکی ایجاد میکند اما آنقدر نیست که کشور را به بن بست برساند.
حجت الاسلام محمدیان خاطرنشان کرد: همان طور که رهبری در چند سخنرانی اخیرشان تاکید کردند روابط جهانی در آینده به کل تغییر خواهد کرد، چرا که امروز اقتدار مطلقی که آمریکاییها به دنبال آن بودند درهم شکسته شده و این گونه نیست که هرچه آمریکا اراده کند در عرصه روابط بین الملل به وقوع بپیوندد.
رئیس نهاد نمایندگی در دانشگاهها در فراز دیگری از سخنان خود به تشریح مهمترین راهبردهای نهاد در سال 89 پرداخت و گفت: یکی از کلیدیترین و اصلیترین راهبردهای ما پیگیری مطالبات رهبری از جمله بیانات معظم له درباره جنگ نرم است، چرا که ما هم از نگاه ولایی و هم از زوایه مسئولیتی که پذیرفتهایم خود را موظف به اطاعت از اوامر نائب امام عصر(عج) میدانیم.
محمدیان افزود: پیگیری کرسیهای آزاداندیشی از دیگر راهبردهای اصلی ما در سال 89 است و نهاد رهبری به دنبال آن است که امسال یکصد کرسی آزاداندیشی را در دانشگاهها برپا کند.
وی تبعیت ابعاد خط امام (ره) و شخصیت بنیانگذار و معمار جمهوری اسلامی را از دیگر اولویتهای اصلی نهاد خواند و تصریح کرد: شخصیت امام(ره) در جامعه ما از چنان ظرفیتی برخوردار است که اقتضا میکند ما به این موضوع بیش از گذشته بپردازیم و ارکان خط امام(ره) را برای جوانانی که امام را درک نکردند تبیین کنیم، چرا که جریان مدعی حرکت در خط امام(ره) که اتفاقا امهات اندیشهها و آموزههای حضرت امام(ره) را زیرپا گذاشته به دنبال سوءاستفاده از این گنجینه بزرگ انقلاب است.
محمدیان افزود: سال گذشته کسانی که مدعی خط امام(ره) بودند شعار تند و ساختارشکنانه "نه غزه نه لبنان " را توجیه کردند، از این رو ما باید خط امام(ره) و محکمات اندیشههای امام(ره) را به درستی تبعیت کنیم.
رئیس نهاد نمایندگی در دانشگاه ها توانمندسازی و ارتقای توانایی نیروهای ارزشی دانشگاهها را راهبرد دیگر نهاد در سال 89 دانست و گفت: ما به دلیل مسائل روزمرهای که در دانشگاهها وجود دارد ناچاریم بیشتر به دانشجویان در ارتباط باشیم اما نباید از ظرفیت اساتید که میتوانند تاثیر عمیقی در فضای
دانشگاهها و ذهن دانشجویان داشته باشند غفلت کنیم، در این راستا استادان متعهد و انقلابی باید شبکه خود را در دانشگاهها شکل دهند.
وی گفت: حضور مسئولان نهاد در هیئتهای جذب به عنوان مرجع اصلی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاهها صرفا یک حضور تشریفاتی نیست و اعضای این هیاتها باید با کنار گذاشتن هرگونه تسامح و رودربایستی زمینه حضور اساتیدی را فراهم نمایند که به مبانی اعتقادی اسلام و انقلاب اسلامی پایبند باشند.
حجت الاسلام محمدیان خاطرنشان کرد: ارتقای تحلیل سیاسی تشکلهای دانشجویی راهبردی بعدی ما در این زمینه است تا نیروهای ارزشی در دانشگاهها با برخورداری از آگاهیهای مطلوب به ارتقای بصیرت سیاسی خود بپردازند.
ولی با تاکید براین که ایجاد وفاق و همدلی بین تشکلهای سیاسی دانشجویان وظیفه دفاتر نمایندگی در دانشگاهها است، اظهار داشت: ما برای وصل کردن آمدیم و نقش ما ایجاد الفت و وحدت بین گروههای مختلف با تحمل سلایق در چارچوب خطوط کلی و اصول اصلی نظام است.
حجت الاسلام محمدیان با بیان این که همه دانشجویان مخاطب ما هستند، حتی گروه معدودی که ما را قبول ندارند، گفت: اهتمام به قشر خاکستری دانشگاهها و برخورد منطقی و روشنگرانه با آنها که کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند از اولویتهای ما است.
وی در ادامه افزود: دبیرخانه وحدت حوزه و دانشگاه در نهاد تاسیس شده و این موضوع از اولویتهای راهبردی نهاد نمایندگی رهبری است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از تلاش مسئولان نهاد در بسترسازی برای اجرای طرح ضیافت اندیشه در ماه مبارک رمضان امسال گفت: مطابق با نص صریح آیه "ان الله یحب معالی الامور " خداوند کارها و همتهای بزرگ را دوست دارد و حقیقتا آنچه امروز در به اجرارسیدن طرح ضیافت اندیشه صورت گرفته مصداق این آیه شریفه است؛ دفاتر نهاد در استانها از ظرفیت مناسبی برای میزبانی این دانشجویان برخوردار میباشد.
وی افزود: دانشجویانی که در این اردو شرکت میکنند از خطوط سیاسی مختلف هستند.
انتهای پیام/ع
کلمات کلیدی: