26 شهریور - سالروز قتل عام فلسطینیان در اردوگاههاى صبرا و شتیلا
روز26شهریور، به لحاظ تقارن آن با سالگرد کشتار دسته جمعى بیش از پنج هزار مسلمان فلسطینى در ارودگاههاى صبرا و شتیلا، اهمیت ویژهاىدارد.
روز 26 شهریورماه سال 61، دار و دسته فالانژهاى لبنان و نیروهاى متجاوز اسرائیل در یک عملیات هماهنگ و برنامهریزى شده، طىمدت کوتاهى بیش از پنج هزار مسلمان فلسطینى؛ اعم از زن و مرد، پیر و جوان و کودک را قتل عام کردند و در اردوگاههاى صبرا و شتیلا حمامخون به راه انداختند.
چهارده سال قبل نیز دقیقاً در همان روز شاه حسین اردنى دستور قتل عام فلسطینىها را صادر کرد و بنابر گزارشهاىگوناگون 12 تا 15 هزار فلسطینى را به قتل رساند.
کشتار صبرا و شتیلا پس از کشته شدن »بَشیر جُمَیِّل به وقوع پیوست.
صهیونیستها وى را که مورد اعتماد آنان بود، به عنوان رئیس جمهور برلبنان تحمیل نمودند، تا از طریق این مهره دست نشانده خویش، اوضاع لبنان را تحت کنترل قرار دهند، ولى با قتل وى، نقشههاى شوماسرائیل نقش بر آب گردید و از این رو صهیونیستها به نیروى نظامى توسل جستند.
صهیونیستها از تجاوز خود به لبنان داراى اهداف شومى بودند که علىرغم تحقّق برخى از آنها، بقیه طرحهایشان با شکست مواجه گردید.
اهداف این تجاوز عبارت بود از:
1- به قدرت رسانیدن فالانژها در لبنان که از وابستگان به صهیونیستها و امپریالیستهاى غربى بوده و بزرگترین مخالفین فلسطینىها و مسلمینمىباشند.
در همین رابطه ابتدا بشیر جمیل و سپس برادرش امین جمیل حاکمیت را در دست گرفتند.
2- وابسته کردن لبنان به سیاستهاى استعمارى صهیونیستى، از طریق تحمیل یک توافقنامه اسارتبار که این کشور را به صورت مستعمرهاىبراى رژیم تلآویو درآورد.
این توافقنامه نیز در پى تلاشهاى کاخ سفید و جورج شولتز وزیر خارجه آمریکا منعقد گردید.
3- سرکوبى تمامى کانونهاى مقاومت در جنوب لبنان تا رود لیطانى که 40 کیلومتر با مرزهاى مشترک فلسطین اشغالى از این سرزمین فاصلهدارد.
دلیل اصلى این تصمیم جلوگیرى از اقدامات چریکى علیه شهرکهاى یهودىنشین بود.
این هدف نیز با تصرف مناطق جنوبى و سپردنآن به نیروهاى سرگرد یاغى سعد حدّاد و سرکوبى انقلابیون و مهاجرت اجبارى و تدریجى مسلمانان تحقق یافت.
4- بیرون راندن فلسطینىها از لبنان.
5- ایجاد آرامش کامل و مورد دلخواه صهیونیستها در لبنان از دیگر اهداف تجاوزگران؛ بود؛ زیرا آنها از این طریق مىتوانستند امنیت
مرزهاىخود را حفظ کرده و لبنان را به بازارى براى فرآوردههاى خود تبدیل نمایند.
این هدف را باید نهایىترین خواست صهیونیستها به حساب آوردکه به دلیل ایستادگى و مقاومت نیروهاى مسلمان تحقق نیافته است.
البته قتل عام صبرا و شتیلا نخستین جنایت صهیونیستها نسبت به مردم فلسطین نبود، چنانکه آخرین آن نخواهد بود و تا این غدّه سرطانى درقلب جهان اسلام وجود دارد، باید پیوسته منتظر چنین حوادث دردناکى بود، خوشبختانه با بهپاخاستن ملت رنجدیده فلسطین که به انتفاضه شهرت یافته، فلسطینیان احساس نمودهاند که باید تنها به نیروى اسلامى خویش متکى باشند تا بتوانند انتقام این شهیدان مظلومخویش را از آن دولت غاصب گرفته و صهیونیستها را به ستوه آورند، باشد تا دیگر کشورهاى اسلامى، همچون ملت ما، احساس آنان را کاملاًدرک نموده و با پشتیبانى از انتفاضه حمایت خود را از آن اعلام دارند.
کلمات کلیدی: